"Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna – wszystko z umiarem."
Hipokrates
 
 
 
 
 
 
 
 
Wymagania normy ISO 22000
Temat szkolenia:
Wymagania normy ISO 22000

Kod szkolenia:

ISO-22000

Liczba dni:

1

Liczba godzin:

8
Uczestnicy szkolenia poznają podstawy systemu HACCP, GMP, GHP oraz szczegółowe wymagania normy ISO 22000 tak aby samodzielnie - bez udziału konsultanta móc wdrożyć w zakładzie System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.
Uczestnicy szkolenie wykonają warsztaty, które podczas wdrażania i doskonalenia systemu będą pomocne w skutecznym zarządzaniu bezpieczeństwem żywności.
Plan szkolenia:
Godzina Temat
08:00÷08:20 Powitanie - wprowadzenie
08:20÷09:00 Wymagania prawne w Polsce i Unii Europejskiej
09:00÷10:30 Podstawy systemu HACCP, GMP, GHP. 7 zasad systemu HACCP
10:30÷10:45 Przerwa kawowa
10:45÷11:30 Warsztat 1: Podstawy systemu HACCP, GMP, GHP (instrukcja, procedura)
13:30÷12:00 Rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności, źródła zagrożeń (chemiczne, fizyczne, mikrobiologiczne - zatrucia pokarmowe)
12:00÷13:00 Wymagania normy ISO 22000:2018
13:00÷13:30 Obiad
13:30÷15:00 Wymagania normy ISO 22000:2018 - c.d.
15:00÷15:50 Warsztat 2: Interpretacja wymagań normy ISO 22000:2018
15:50÷16:00 Zakończenie - wręczenie zaświadczeń
Dla kogo:
  • przedstawiciele kierownictwa delegowani do utrzymywania i doskonalenia Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności,
  • personel odpowiedzialny za opracowanie, wdrożenie i nadzorowanie Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności,
  • personel odpwiedzialny za bezpieczeństwo produkowanej i sprzedawanej żywności,
  • personel odpowiedzialny za technologie produkcji wyrobów spożywczych i rozwój organizacji,
  • Właściciele / Liderzy kierujący poszczególnymi procesami i nadzorujący wymagania w zakresie bezpieczeństwa żywności.
Korzyści dla Państwa:
  • przeszkolony personel posiadający wiedzę jak skutecznie wdrożyć System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności według normy ISO 22000,
  • przeszkolone Kierownictwo wykorzystujące międzynarodowe techniki zarządzania z nastawieniem na korzyści ekonomiczne i bezpieczeństwo wyrobów spożywczych,
  • przeszkolony personel zdolny do opracowania, wdrożenia i doskonalenia Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności według normy ISO 22000,
  • wyższa świadomość w zakresie bezpieczeństwa żywności,
  • możliwości opracowania własnej dokumentacji dla Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności,
  • możliwości właściwego przygotowania się do certyfikacji na zgodność z normą ISO 22000.  
Data szkolenia: Miejsce szkolenia Cena netto bez noclegu Cena netto z noclegiem
18.02.2019 Kraków 700 900
16.05.2019 Zakopane
05.09.2019 Zakopane
25.11.2019 Kraków
W cenę szkolenia wliczone są:
  • poczęstunki w przerwach na kawę,
  • obiad,
  • materiały szkoleniowe,
  • zaświadczenie ukończenia szkolenia,
  • dla opcji z noclegiem (1 nocleg oraz pełne wyżywienie).
W razie jakichkolwiek wątpliwości prosimy o  kontakt z nami
Zdecydowanych na szkolenie prosimy o nadesłanie  karty zgłoszenia udziału w szkoleniu
 
 
"KaISO" Kazimierz Bujas
 
Bęczarka 111, 32-444 Głogoczów
tel: 12-373-63-74, kom: 607-984-502
NIP: 681-118-81-53 REGON: 357561779
© 2018 wszelkie prawa zastrzeżone

Informacja o ochronie danych osobowych zgodnie z RODO oraz o możliwości korzystania tej strony z plików Cookies.
Szanowny Użytkowniku! Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO"). W związku z powyższym informujemy o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu: 25 maja 2018 roku. Aby dostarczać coraz lepsze materiały informacyjne oraz usługi szkoleń, wdrażania i doskonalenia w zakresie systemów zarządzania ISO, potrzebujemy zgody na dopasowanie treści marketingowych do Twojego zachowania. Dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Twoje dane są u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili zgodnie z Polityką Prywatności. Proszę potwierdź niżej "Przejdź do serwisu", jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie przez „KaISO” Kazimierz Bujas i naszych Zaufanych Partnerów Twoich danych osobowych, zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie ze strony www.kaiso.pl (w tym danych zapisywanych w plikach cookies) w celach marketingowych i realizacji usług. Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać (więcej informacji w naszej Polityce Prywatności).

Przejdź do Serwisu lub Więcej Informacji
Informacja o RODO i Cookies
Szanowny Użytkowniku! Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO"). W związku z powyższym informujemy o przetwarzaniu Twoich danych oraz zasadach, na jakich odbywa się to po dniu: 25 maja 2018 roku. Aby dostarczać coraz lepsze materiały informacyjne oraz usługi szkoleń, wdrażania i doskonalenia w zakresie systemów zarządzania ISO, potrzebujemy zgody na dopasowanie treści marketingowych do Twojego zachowania. Dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Twoje dane są u nas bezpieczne, a zgodę możesz wycofać w każdej chwili zgodnie z Polityką Prywatności. Proszę potwierdź niżej "Przejdź do serwisu", jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie przez „KaISO” Kazimierz Bujas i naszych Zaufanych Partnerów Twoich danych osobowych, zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie ze strony www.kaiso.pl (w tym danych zapisywanych w plikach cookies) w celach marketingowych i realizacji usług. Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać (więcej informacji w naszej Polityce Prywatności).
Przejdź do Serwisu